Duben ve školní kuchyni: Velikonoční pečení i italské speciality

Duben se na SOŠ Prostějov nesl v duchu tradičních chutí i kulinářských výletů do zahraničí. V naší školní kuchyni jsme přivítali hned několik tříd ze základních škol, které si přišly vyzkoušet práci v gastronomickém oboru a poznat radost z vaření.
Dne 8. dubna k nám zavítali žáci ze ZŠ Bedihošť a hned den poté, 9. dubna, i žáci ze ZŠ Protivanov. Obě skupiny se ponořily do pečení tradičního velikonočního beránka, symbolu jara. Pod vedením našich vedoucích aktivit si žáci připravili těsto, naučili se pracovat s formou a odnesli si domů vlastnoručně upečeného a nazdobeného beránka.
Dne 16. dubna jsme na naší škole přivítali opět ZŠ Bedihošť, tentokrát s úplně jiným cílem – objevit svět italských specialit. Žáci si vyzkoušeli přípravu čerstvých těstovin a dalších typických pokrmů středomořské kuchyně. Nechyběla ani ukázka správných postupů a práce s tradičními surovinami.
Díky těmto workshopům si žáci základních škol odnesli nejen vlastní kulinářské výtvory, ale také spoustu nových dovedností, zážitků a možná i chuť stát se v budoucnu součástí gastronomického světa.
Ing. Mária Zámostná
Fotogalerie


