„JEDNOHUBKOVÁNÍ“

Žáci Střední školy gastronomie, farmářství a služeb Jeseník společně s učitelkami odborného výcviku střední školy provedli účastníky workshopu všemi kroky přípravy jednohubek a obložených míst.
Workshopu se zúčastnili žáci základních škol – Jeseník, Lipová-lázně, Supíkovice, Vidnava a Javorník. Každá škola měla své stanoviště, kde měli žáci nachystané suroviny a pomůcky. Měli možnost si vyzkoušet jednohubky dle návodu učitelek střední školy, ale také se mohli podělit o své recepty, a tím si získat obdiv jiných škol. Při přípravě obložených mís se nechali inspirovat žáky střední školy. Netušili, že i obložená mísa má své pravidla – velikost talíře podle počtu hostů, potraviny by se měli seřazovat od nejjemnějších po nejpikantnější, …
Tento workshop prověřil zručnost a fantazii žáků.
PhDr. Silvie Pernicová