Kabinet Potravinářství a gastronomie nabídl pedagogům SŠ zajímavé akce během celého školního roku

Workshop Rum a nealkoholické alternativy-trend nebo módní výstřelek?
Stáže v NH Collection Olomouc Congress se účastnil člen kabinetu Bc. Luděk Ungermann. Moderní kongresový hotel poskytuje špičkovou gastronomii zaměřenou na pokrmy domácí i zahraniční kuchyně s důrazem na lokálnost dodavatelů. Možností byla účast při přípravě pokrmů v rámci restauračního provozu ala carte v hotelové restauraci Sal de Mar.
Velice zajímavá stáž zaměřená na regionální produkty a zpracování tvarůžků s využitím moderní gastronomie se účastnil člen kabinetu Mgr. Josef Mrtýnek v Tvarůžkové cukrárně. Názornost a praktičnost celé stáže a odbornost byla na nejvyšší úrovni. Prostory výroby a prodejny byly velice čisté a splňovaly všechny normy. Firma zpracovává suroviny pro různé odběratele, dle jejich specifických požadavků. Firma je také nositelem Regionální značky Haná a má spoustu ocenění za jejich vynikající výrobky. Účastní se spousty festivalů a kulturních akcí kde již má velikou kupní sílu v podobě stálých zákazníků.
Ing. Iveta Stískalová
Fotogalerie




